De oplossing voor hardnekkige kalkaanslag

Verstopte leidingen, een doffe laag over het sanitair, strepen tijdens het ramen wassen, hard en stug wasgoed, dof servies en bestek, zomaar een paar gevolgen van hard leidingwater. In Nederland is het leidingwater op de meeste plaatsen vrij hard. Dit harde water heeft hele nare gevolgen voor jouw directe leefomgeving en zelfs voor jouw eigen lichaam. Maar wat is hard water eigenlijk en nog belangrijker, hoe worden de problemen die hard water veroorzaakt voorgoed geëlimineerd?

Wat is hard water?

De hardheid van het water wordt bepaald door de hoeveelheid calcium en de hoeveelheid magnesium in het water. Deze twee stoffen dragen ook wel de verzamelnaam “kalkdeeltjes”. De waterhardheid wordt in Nederland uitgedrukt in een Duitse hardheid, ook wel dH genoemd. Hierin is 1dH 17,8 gram kalkdeeltjes op 1000 liter water. Hoe hoger de waterhardheid in een streek is, hoe extremer de gevolgen. De beruchte kalkdeeltjes hechten zich aan de leidingen, aan het sanitair, aan het servies en aan de pas gewassen ruiten. Ze zorgen ervoor dat producten die water behoeven, zoals zeep maar ook limonade en thee, in een hogere hoeveelheid nodig zijn om hetzelfde effect te bereiken. Ze maken de huid droog en dof, verergeren huidproblemen zoals eczeem en zorgen ervoor dat het haar dof en stug wordt. Daarnaast krijgen apparaten die water gebruiken door kalkaanslag een hoger energieverbruik en een kortere levensduur, wat zorgt voor een hogere energierekening en hogere bijkomende kosten.

Hoe ben je voorgoed van hard water verlost?

Gelukkig is er een oplossing voor al deze nare problemen en bijkomende kosten. De installatie van een waterontharder maakt van al deze problemen verleden tijd. Een waterontharder voorziet het gehele huis van 100% kalkvrij water. En ben je om wat voor reden dan ook toch hard water nodig? Dat is geen probleem. Door de waterontharder tijdelijk uit te schakelen stroomt er weer hard water door jouw leidingen.

Een passende oplossing

Elke situatie behoeft een andere waterontharder. Een tweepersoonshuishouden bijvoorbeeld vraagt om een andere uitvoering als een horecabedrijf. Waterontharders zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en in verschillende groottes, zodat voor elke situatie er een passende waterontharder is!