Traprenovatie kosten

De prijzen van een traprenovatie zijn afhankelijk van de staat van je huidige traptreden, maar ook van het uitgekozen materiaal zoals vinyl laminaat, eiken of ander hout. Met overzettreden van bijvoorbeeld PVC , HPL & CPL (laminaat) of eikenhout realiseren wij uw complete traprenovatie binnen een dag.

De meeste trappenmakers werken met overzettreden van laminaat, tapijt, vinyl of eikenhout. Een vakman renoveert open, betonnen en dichte trappen met de mooiste overzettreden. Hoewel een traprenovatie goedkoper is dan een hele nieuwe trap laten plaatsen, komen ook hier natuurlijk kosten bij kijken.

Soort trapGem. kosten per trap (13-14 treden), incl. materiaal, montage en btw
Rechte open trap€ 1.500
Open trap één kwart€ 2.100
Gesloten trap met één kwart € 3.600

Prijzen overzettreden

De prijs voor het laten plaatsen van overzettreden is vooral afhankelijk van het gekozen materiaal, soort trap (open of gesloten), trapmodel (al dan niet met draai), het aantal traptreden en eventuele exra’s (led-verlichting, anti-slip,..) Een traprenovatie expert biedt u ook de mogelijkheid om een dichte trap te laten bekleden met houten overzettreden. De prijzen van de traprenovatie hangen ook af van het type trap, zo zijn de open trappen iets goedkoper ten opzichte van de gesloten trappen evenals rechte trappen ten op zichtte van de wentel trappen.

Een derde mogelijkheid die wij u aanbieden bij een traprenovatie zijn de massief houten overzettreden. Wilt u uw trap laten bekleden met pvc maar u weet niet wat de kosten en mogelijkheden zijn? Afhankelijk van de staat van de trap, type trap en het materiaal waarmee je de trap wil bekleden, moet je rekenen op renovatiekosten tussen de €600 voor een rechte trap met laminaatbekleding en ruim €4000 voor een draaiende trap bekleed met hoge kwaliteit hout.

Gemiddelde traprenovatie kosten

Materiaal  Kosten open trap incl. arbeidsloon en BTW Kosten gesloten trap incl. arbeidsloon en BTW
Laminaat1350 euro2300 euro
Eiken2500 euro3500 euro
PVC1550 euro2550 euro
Linoleum1200 euro1400 euro
Tapijt900 euro1500 euro

Wat kost een trap opnieuw bekleden?

Als u uw oude trap opnieuw wilt laten bekleden of laten opknappen dan heeft u de prijs van een traprenovatie grotendeels zelf in de hand. Een van de goedkoopste traprenovatie mogelijkheden is een rechte open trap laten opknappen. Bent u op zoek naar een anti-slip trap, nieuwe overzettreden, trapmaantjes of wilt u uw open trap bekleden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw trap en wilt u graag een duidelijk inzicht hebben in de traprenovatie prijzen? Natuurlijk is de prijs van een traprenovatie afhankelijk van een aantal factoren, maar we geven u graag een zo goed mogelijke indicatie, zodat u van tevoren weet wat u kunt verwachten. Een open trap, of juist met stootborden in dezelfde kleur of een contrast kleur, dure houtsoorten, speciale lakken, halve maantjes van duurzaam tapijt, bijbehorende trapleuningen, ingebouwde led-spotjes onder de treden, rubberen profielen, noem maar op. Informeer dus altijd naar de prijzen van extra materialen.

Kosten traprenovatie

De kosten van de traprenovatie zijn in dat geval iets hoger, maar daar staat tegenover dat een traprenovatiebedrijf de trapdelen goedkoper kan is een voorbeeld van HPL overzettreden: Een traprenovatie expert werkt onder andere met overzettreden in HPL/ CPL, treden van eikenhout en PVC van topkwaliteit. Een traprenovatie expert werkt onder andere met overzettreden in HPL/ CPL, treden van eikenhout en PVC van topkwaliteit.

Bij zowel open als gesloten trappen is het mogelijk de trap te stofferen of te bekleden met overzettreden. Wanneer je erg gecharmeerd bent van echte houten trappen, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je betonnen trap in Zoetermeer te bekleden met eiken hout Eiken is één van de meest gebruikte houtsoorten voor een traprenovatie.

Extra opties kosten

Extra optieMeerprijs*
Antislip strips € 3 – € 13 per meter
Trapverlichting € 15 – € 35 per spot of trede
Trapleuning € 50 – € 100 per trap
Trapmatten € 20 – € 55 per mat
Balustrade € 95 per 2 meter