Schilder kosten

Benieuwd naar de schilder kosten per uur en per m2? Onderstaand meer informatie over de prijzen van schilderwerken.

Voor een moeilijkere schildersklus zoals het laten schilderen van deuren, raamkozijnen of uw trap zal een schilder eerder een prijs per uur met u willen afspreken dan een prijs per vierkante meter. Soms worden de schilderwerk prijzen of de schilders offerte per uur berekend en dan zal de schilder de uren netjes bijhouden op een stuk papier of in zijn prijscalculatie.

Er zijn goedkope schilders die nog schilderen zoals de ouderwetse manier met een kwast en een stel penselen maar er zijn ook schilders die op de moderne manier werken namelijk met een verfspuit en het er voor mekaar krijgen om op een zeer korte tijd bijna een heel huis af krijgen.

Wat kost schilderwerk per m2?

Schilderwerk inclusief het btw tarief, kan bij ons al vanaf 9 euro per m2. Dit is de prijs voor latex spuiten Hoewel we onze prijzen zo duidelijk mogelijk online willen zetten, kunnen de kosten van een schilderklus nou eenmaal variëren.

Als u uw kozijnen goed onderhoudt heeft u daar mee profijt van, als u het door een binnenschilder laat doen kan de prijs wat hoger uitvallen dan bijvoorbeeld het schilderen van een muur, het is een opdracht waarbij de binnenschilder zorgvuldig te werk moet gaan. Als u bijvoorbeeld een speciaal soort houtwerk,meubels wilt laten doen kan een binnenschilder ook een uur prijs kosten daarvan varieert tussen de €25 – €30 per uur.

Als u uw bestaande of nieuwbouwwoning opnieuw wilt laten schilderen dan zijn de kosten van het binnenschilderwerk niet geheel onbelangrijk. Voor gedetailleerd schilderwerk wordt een prijs per uur gerekend en voor grote oppervlakken een prijs per m2.

Daarnaast is de prijs van schilderwerk ook afhankelijk van het uurtarief van de schilder en of de kosten van de verf inbegrepen zijn. Voor het buitenschilderwerk (is goede buitenmuurf verf ook belangrijk) laten de meesten een professional komen, Maar voor het binnenwerk dat doen best vaak mensen zelf. Als je bijvoorbeeld alle kozijnen aan de binnenkant van je woning wil laten schilderen kom je al snel op een prijs uit van ongeveer € 950.

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk gaat altijd gepaard met een hogere kostprijs per uur (tussen 45 en 55 euro). Je dient er wel rekening mee te houden dat dit niet bij alle materialen mogelijk is. Zou je graag de kozijnen in je woning willen laten schilderen, maar wil je eerst een goed beeld hebben van de verschillende mogelijkheden evenals de gemiddelde kostprijs die er aan verbonden is?

Om te voorkomen dat u onnodig de hoofdprijs moet betalen kunt u de prijzen van de schilders vergelijken en hierdoor tot wel 40% op de kosten voor uw schilderwerk besparen. Voor een meer nauwkeurige klus als bijvoorbeeld het schilderen van deuren of raamkozijnen wordt door de meeste schilders een uurloon gehanteerd. Als je je huis wit wil schilderen, kun je er voor kiezen om het schildersbedrijf de muren te laten sauzen, maar je kunt er ook voor kiezen om je huis te verfspuiten.

Binnenschilderwerk

Winterschilders werken in de periode november tot maart met een korting van 10% – 25% van de totaalprijs waardoor het aantrekkelijk is om in de wintermaanden u huis te laten schilderen. De ervaren schilders kunnen ongeveer in 60 min 9 tot 17 vierkante meter schilderen,hoe sneller en zorgvuldiger de binnenschilder te werk gaat hoe lager de kosten van het schilderwerk. De totale kosten van een binnenschilder opdracht hangt van de grootte, bijvoorbeeld hoe groter de opdracht hoe lager de prijs van de m2(vierkante meter).een strak gestucte muur of plafond is goedkoper dan een muur die niet goed is onderhouden of bijvoorbeeld een spachtelputz muur.

Wat kost een schilder per m2?

Andere factoren die de prijs per uur beïnvloeden zijn de verschillen tussen binnen- en buitenschilderwerken en het soort verf die de schilders gebruiken. Hiervan liggen de schilderwerk kosten rond de €35,- tot €40,- per m². Binnenshuis schilderen is iets goedkoper, hiervan liggen de schilderkosten tussen de €30,- en €35,- per m². Voor simpel sauswerk in huis liggen de schilderwerk kosten gemiddeld rond de €10,- tot €15,- en de tarieven voor spuitwerk variëren van €6,- tot €10,- per m². Voor schilderwerk waarbij de opdracht bestaat uit het schilderen van grote oppervlakken gaat de schilder veelal uit van een prijs per m2. Dat komt omdat dat nu eenmaal makkelijk rekent.

Dit keer hebben wij ook voor dit bedrijf gekozen om onze woning te laten schilderen, en wederom is er zeer goed werk afgeleverd voor een meer dan redelijke prijs.. Meest gekozen schilderwerk: Wilt u graag de kozijnen aan de binnenkant van uw woning van een nieuw likje verf voorzien? Tijdens het buitenschildersseizoen is het tot 20 % duurder om binnenschilderwerk te laten uitvoeren dan buiten dit seizoen.

Zelf het schilderwerk uitvoeren?

Zelf het schilderwerk uitvoeren is altijd goedkoper, alleen dan is nog maar de vraag of de juiste verf word gebruikt en of het werk zelf goed word uitgevoerd. Als je wilt weten wat de exacte kosten zijn in jouw situatie, vraag dan offertes aan bij schilders bij jou in de buurt. Via dit overzicht is het natuurlijk lastig om een goed beeld te krijgen wat het gaat kosten als je een schilder inhuurt voor het schilderen van een complete woning.

Naast deze kosten hanteert een buitenschilder vaak ook een totaalprijs voor de hele woning of je kan gaan voor een onderhoudscontract voor je schilderwerk De prijzen hieronder zijn voor gemiddelde woningen, dus de totaalprijs voor jouw woning kan hier enigszins van afwijken. Vraag bij ons binnen 2 minuten gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 4 schilders in uw regio Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en ziet u direct hoeveel u bespaart op de kosten van een schilder. Dan rekent een schilder een prijs per m². Voor een klus waarvoor meer nauwkeurigheid is vereist, zoals het schilderen van raamkozijnen of deuren, hanteren schilders een uurloon.

Vraag eens geheel vrijblijvend een offerte aan voor het opnieuw schilderen van uw woning en bespaar flink op uw nieuwe schilderwerk !! Natuurlijk is een niet erkende schilder zoals een beunhaas goedkoper dan een vakbekwaam schildersbedrijf als we het hebben over de prijzen van schilderwerk. Wij zullen u advies en tips geven over de gemiddelde kosten per m2 (vierkante meter ) of per uur van het opnieuw laten schilderen van uw bestaande of nieuwbouwwoning zowel aan de binnenkant als de buitenkant.

Omdat gedetailleerd schilderwerk veel meer tijd in beslag neemt dan het schilderen van grote operavlaktes zal de schilder een prijs per uur berekenen. Voor simpele binnenschilderwerken in Antwerpen, zoals het schilderen van een binnenmuur, liggen de kosten rond de €35,- tot €40,- per uur of €30,- tot €35,- per m². Een garage is een mooie toevoeging van jouw woning wanneer deze goed gebruikt wordt en functioneel is. Veel bezoekers van onze website gaven aan het schilderwerk aan de garage, net als de andere bijgebouwen om het huis, liever zelf uit te voeren.

Gevel schilderen

Bij gevelschilderwerken gaat het om het schilderen van de buitenmuur. De kosten voor het schilderen van een tuinhuis liggen bijvoorbeeld rond de €40,- tot €50,- per uur. Bovendien kun je de trap niet in één keer schilderen, want je moet tijdens het schilderwerk natuurlijk nog steeds naar boven en naar beneden kunnen lopen.

Binnenschilderwerk

En vraagt het binnenschilderwerk op de muur een andere techniek dan het beschilderen van trappen? Mooi ‘vol’ en egaal schilderwerk op kozijnen en deuren zie ik altijd direct in een huis. Daarnaast valt alleen het schilderwerk hieronder en niet het houtrotherstel, nieuwe kozijnen of andere niet-verf klussen.

Houten kozijnen schilderen

Bij mooie houten kozijnen of een glad gestucte muur is onprofessioneel schilderwerk vaak goed zichtbaar en dat is zonde van al het mooie werk. Toch zal voor welke prijzen buiten schilders werken niet altijd even eenvoudig afgeleid kunnen worden uit de offerte die men voor u op stelt. Als de werknemers van een schildersbedrijf immers vele dagen, of soms zelfs weken voor grote klussen, dagelijks moeten reizen, zullen de reiskosten een behoorlijke invloed kunnen hebben op de buiten schilder kosten en in dit geval zal een lokale aannemer aanzienlijk goedkoper kunnen zijn.

Om exact te weten wat je kwijt bent om je huis te laten schilderen, kun je prijzen opvragen bij diverse schilders in de regio. Uiteraard laat een schildersbedrijf u niet met troep zitten en laten we uw woning of bedrijfspand netjes achter zodra we klaar zijn. Als u de plafonds in uw huis opnieuw wilt laten witten is het belangrijk dat er van het licht af gerold word in plaats van tegen het licht in. Hierdoor zullen er veel minder strepen in het schilderwerk komen en komen uw plafonds er egaal uit te zien.

Een schilder te duur? Ga dan (zelf) behangen

Tip: Lees meer over de kosten van dakbedekking