Wat kost dakbedekking?

Ben je benieuwd naar de prijzen van dakbedekking? In dit artikel gaan we hier dieper op in. Aan de hand van deze informatie krijg je goed zicht op de kosten van dakbedekking.

Hellend dak bedekken prijzen

Wil je een hellend dak van je huis laten bedekken met dakbedekking, denk dan aan gemiddelde prijzen tussen de €15,- en €80,- per m².

Dakpannen zijn nog steeds de meest voorkomende soorten dakbedekking op hellende daken, dit komt omdat ze relatief goedkoop zijn maar wel een lange levensduur hebben.

Om een goed idee te krijgen wat de prijs is van een klus op het dak kun je beter de prijs per vierkante meter opvragen bij het dakdekkersbedrijf. De gemiddelde prijzen per m² zijn €15,- tot €25,- inclusief het plaatsen door een dakdekkersbedrijf. De prijzen voor nieuwe kunst- of natuurleien van een dakdekkersbedrijf liggen rond de €70,- per m² en ze gaan ongeveer 40 jaar mee.

Prijzen EPDM dakbedekking

De gemiddelde levensduur van EPDM is 25 jaar en het kost per m² ongeveer €50,- om het te laten plaatsen door een dakdekker uit Huizen. Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde prijzen voor dakwerk aan een nieuwbouwhuis, voor dakonderhoud en voor kluswerk door dakdekkers. Nu je een algemeen beeld hebt over de gemiddelde prijzen van een dakdekkersbedrijf is het tijd om te weten hoe je op de kosten kunt besparen.

EPDM dakbedekking prijzen

WerkzaamhedenKosten
Zelf verwijderen en EPDM laten plaatsen€ 1.200 – € 1.600
Verwijderen en plaatsen EPDM€ 1.500 – € 2.000
Verwijderen en plaatsen EPDM en groendak€ 3.500 – € 5.000

Tip: Vind een dakdekkersbedrijf via Dakdekkersgids!

Bitumen of EPDM?

Laat je het dak bedekken met bitumen, dan liggen de prijzen tussen de €70,- en €90,- per m². EPDM is duurder, de gemiddelde prijs per m² is €95,- tot €120,-. Voor een hellend dak lopen de dakbedekking prijzen verder op. Standaard betondakpannen kosten slechts €50,- per m² en voor kleidakpannen lopen de prijzen op tot gemiddeld €60,- per m². Voor een rieten dak betaalt u ongeveer €100,- per m² en voor zinken dakbedekking liggen de kosten rond de €80,- per m². Vraag voor meer informatie een gratis offerte aan voor dakbedekking.

In onderstaande tabel leggen we je uit hoeveel een nieuw rieten dak op jouw woning je ongeveer gaat kosten. Wilt u dakkapel met een rieten dak laten plaatsen, renoveren, repareren of vervangen en bent u benieuwd naar de prijzen?

Tip: Bestel EPDM folie online.

Bitumen dakbedekking prijzen

Werkzaamhedenkosten per m2Levensduur
Nieuwe laag bitumen dakbedekking over oude€ 40 – € 5035 jaar
Verwijderen en leggen bitumen dakbedekking€ 65 – € 7535 jaar

Rieten dakbedekking

Een kwalitatief goed rieten dak heeft een levensduur van 35-45 jaar, hoeveel er ook voorbeelden zijn van veel oudere daken. Meestal word er door de rietdekkers met een m2 prijs gewerkt als het om een nieuw dak of vernieuwing gaat. Een ander interessant voordeel is dat kunststof riet kan worden geplaatst onder een hoek van 45 graden, iets dat bij natuurlijk riet helemaal niet mogelijk is. Door middel van onderstaande tabel geven we u graag een overzicht van de gemiddelde kosten waar u rekening mee dient te houden bij het realiseren van een rieten dak De prijzen zijn gebaseerd op basis van een dak van 80 vierkante meter.

SoortGemiddelde prijs, incl. materiaal, loon en btw
Rieten dak€ 90 – € 110 per m2
Nokvorsten€ 90 – € 110 per meter

Handig: Subsidie op dakisolatie.

Leuk om te lezen: Wat kost een schilder?